Koronavírus: ez a friss helyzet Európában

Még legalább egy hétig zárva maradnak az iskolák az észak-olasz tartományokban Lombardiában Emilia és Veneto régióban-jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. A hivatalos adatok szombaton este: 21 halott, 821 fertőzött, és 45 gyógyult beteg Itáliában - számolt be a Euronews.hu.
Domokos László, 2020. február 29. szombat, 19:41
Fotó: Getty Images

Az Egyesült Államok az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta Észak-Olaszországot.

Franciaországban is emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma.

A vírus terjedésének megállításáért a kormány úgy döntött, hogy szigorítja a gyülekezésre vonatkozó szabályokat. Az érintett területeken a Párizshoz közeli Oise megyében és a Haute-Savoie megyei La Balme településen minden gyülekezést további értesítésig megtiltunk. Az ország többi részén a zárt helyekre tervezett 5000 fő feletti rendezvények elmaradnak - mondta Olivier Véran francia egészségügyi miniszter.

Németországban 66-ra emelkedett a fertőzöttek száma- és folyamatosan nő a bezárt vagy zárva tartott iskolák, illetve óvodák száma.

Nicosiában, Ciprus fővárosában, miközben hivatalosan még nem regisztráltak megbetegedést, bejelentették, hogy bezárják a megosztott sziget átkelőhelyeinek felét a koronavírus kitörésének megelőzése érdekében. A nyolc átkelőből négy zárva lesz legalább egy hétig a belépési pontok hatékonyabb ellenőrzése érdekében - mondta Constantinos Ioannou egészségügyi miniszter. A lezárások - beleértve a forgalmas gyalogos átjárót a főváros szívében - szombaton léptek hatályba.

A mediterrán sziget ketté van osztva az Európai Unió tagállama, a Ciprusi Köztársaság, és a kizárólag Ankara által elismert Észak-Ciprusi Török Köztársaság között.

Iránban megerősítették, hogy 43-an haltak meg a koronavírus következtében, miközben a védőmaszk lassan hiánycikk lesz az országban - írta a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK