Koronavírus: Trump nagyon erőset mondott a vakcináról

Donald Trump üzent az amerikai gyógyszerhatóság vezetőjének. Trump szerint háttérhatalmak gátolják a vakcinák tesztelését.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 23. vasárnap, 09:11
Fotó: Getty Images

Donald Trump Twitter-üzenetben vádolta meg szombaton az amerikai gyógyszer- és élelmiszer-felügyeletet (FDA) azzal, hogy a hatóságnál bizonyos körök szándékosan lassítják a koronavírus elleni oltás fejlesztését a novemberi elnökválasztásig - írja a 444.hu.

Az amerikai elnök Stephen Hahnt, az FDA vezetőjét vette "célba", a következőt írta neki:

"a háttérhatalom vagy akárki az FDA-nél nagyon megnehezíti a gyógyszergyártók számára, hogy megkezdjék az embereken történő klinikai kísérleteket az oltóanyagokkal. Nyilvánvaló, hogy el akarják csúsztatni a választ november 3. utánra. Ehelyett a gyorsaságra kellene koncentrálniuk és életeket menteni!"

Mindez azután jelent meg, hogy az FDA egyik tisztségviselője közölte, lemond a tisztségéről, amennyiben Trump kormánya anélkül hagyná jóvá a koronavírus-vakcina gyártását, hogy meggyőződtek volna arról, hogy valóban hatásos és biztonságos.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke szerint Trump veszélyes kijelentést tett és az elnök túlment minden határon azzal, hogy politizálással vádolta az FDA-t.

HOZZÁSZÓLÁSOK