Koronavírus: rémes lehetőségre figyelmeztetnek

Egy szingapúri egészségügyi szakértő szerint a járvány epicentruma, amely előbb Kínából Olaszországba, majd onnan az Egyesült Államokba került, tovább folytathatja vándorlását a világon, újra és újra máshol ütve fel a fejét.
Komócsin Sándor, 2020. április 3. péntek, 06:06
Fotó: MTI/EPA

Fennáll a veszélye annak, hogy a koronavírus-járvány epicentruma folyamatosan vándorolni fog körbe-körbe a Földön - idézte a CNBC Teo Yik Ying, a Szingapúri Nemzeti Egyetem közegészségügyi iskolája dékánjának véleményét.

A kórokozó jelenleg az Egyesült Államokban pusztít a legerősebben, ezt megelőzően Olaszország volt a legnagyobb áldozata, míg azelőtt a kínai Vuhan városa.

Az USA-ban az ismert fertőzöttek száma meghaladta a 200 ezret, ami az egész világ összes esetének ötöde - már ha az egyes országok, főként Kína adatszolgáltatását készpénznek vesszük -, ám Teo szerint a vírus egy hónap múlva valahová máshová telepítheti át fő csapásának irányát. Ez lehet Dél-Ázsia, vagy Afrika, vagy Latin-Amerika, senki tudná megjósolni.


Igen nagy a valószínűsége annak, hogy a vírus visszatér azokba az ázsiai országokba, amelyet a járvány kezdetén letarolt. Kínában, Dél-Koreában és Szingapúrban már találkoztak ezzel a jelenséggel: a külföldről hazatérő emberek vitték vissza a kórokozót hazájukba. A kínai hatóságok ezért lezárták a visszaút lehetőségét és Szingapúrban is az esetek számának növekedését észlelték az elmúlt napokban.

Ez tehát azt jelenti, hogy azokat az országokat, amelyeket egyszer már megjárt a járvány egy második hullám is elérheti. Mindez addig tarthat, amíg ki nem alakul az úgynevezett nyájvédettség, amihez a lakosság 60 százalékának kell átesnie a betegségen. Ezt a legjobb lenne oltásokkal biztosítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.04.04 18:46

@megalodon: bizony úgy van! Fake-járvány idiótáknak, akik elhiszik!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2020.04.04 18:41

Majd ha elérte a normál influenza fertózöttségét és a halálozási rátáját évente akkor szóljatok.
( azaz kb 50 millió beteg és kb 500.000 halott évente , rendszeresen visszatérve)

Addig nem szeretnék ezzel a koronavirussal a továbbiakban többet foglalkozni !

A gazdasággal viszont annál inkább kellene , mert hamarosan 50 millió tönkrement ember is lesz nomeg komoly recesszió.

Nomeg az egészségüggyel is mert halogatják meg tologatják ide oda magyarul nem látják el (időben megfelelő szinten) a betegeket akik emiatt
pl szintén meghalnak HALLÓ nemcsak a koronavirus létezik !!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bartleby, 2020.04.04 06:14

Egy ilyen világválságot csak egy világkormány tudna hatékonyan kezelni, a nélkül ez a sok főokos folymatosan egymással szemben kavar.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html