Nagyon várták már a végét - Új-Zélandon megrohamozták a gyorséttermeket

Öt hét kijárási tilalom után a megnyithattak az elviteles kiszolgálást nyújtó éttermek és kávézók, és néhány nem alapvető fontosságú cikket áruló más bolt is Új-Zélandon. Az ország miniszterelnöke vasárnap jelentett győzelmet a vírussal szemben.
Rácz Gergő, 2020. április 28. kedd, 21:00
Fotó: AFP

Új-Zélandnak sikerült megállítania a koronavírus terjedését, jelentette be Jacinda Ardern miniszterelnök vasárnap. Mostanra minden új fertőzöttről tudják, kitől kapta el a betegséget - idézi a fejleményeket a 24.hu.

Az emberek ennek örömére azonnal meg is rohanták az ismét megnyiló üzleteket, egy csapásra hosszú sorok alakultak ki a kávézók és a McDonald's-ok előtt. "Fantasztikus volt a kávé íze, azt éreztem közben, hogy a normalitás visszatér az életembe. Semmi sem versenyezhet azzal, ha egy képzett barista készíti el a kávédat" - idézte a BBC az aucklandi Victoria Howe-t. Hasonlóan nyilatkozott a wellingtoni Samantha Keene is, akinek óriási élvezetet nyújtott, hogy hosszú hetek után valaki elé tette a kávéját, és végre nem magának kellett megcsinálnia.

Még jobban vonzotta tömegeket a McDonald's, volt olyan aucklandi lakos, aki már hajnali négykor várakozott a nyitásra, a közösségi médiában pedig számos képet osztottak meg gyorséttermi zsákmányukkal pózoló boldog vásárlókról.

Bár az ország járványgörbéje lefele ível, Új-Zéland vezető egészségügyi szakértője figyelmeztette az embereket, hogy továbbra is kerüljék a csoportosulást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2020.04.28 21:34

Mem állítottak meg ezek semmit, úgyanúgy mint kínában, megállt magától mint ahogy az izraeli profersszor mondta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html