Koronavírus: valós filmfesztivált terveznek Cannes-ban

A cannes-i fesztivál új megvalósítási formán gondolkodik az idei évre - közölték kedd este a szervezők, miután Emmanuel Macron francia államfő előző nap május 11-ig meghosszabbította a járvány miatti kijárási korlátozásokat, és azt is jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.
Domokos Erika, 2020. április 14. kedd, 22:56
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

Nehéznek tűnik ezek után a cannes-i fesztivált idén az eredeti formájában megrendezni - ismerték el közleményükben a szervezők.

"Ugyanakkor tegnap este óta számos konzultációt indítottunk szakmabeliekkel Franciaországban és külföldön is. Arra jutottunk, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy a 2020-as cannes-i filmfesztivál valamilyen módon valós legyen. Midenki tudja, hogy még nagyon sok a bizonytalanság a nemzetközi egészségügyi helyzetben. Reméljük, hogy hamarosan tájékoztatást tudunk adni arról, hogy milyen formát ölthet a 2020-as fesztivál" - hangsúlyozták a szervezők.

Thierry Frémaux fesztiváligazgató a múlt héten kizárta annak a lehetőségét a Variety filmes szaklapban, hogy digitális formában rendezzék meg a fesztivált. "Cannes számára, a lényege, a története, a hatása szempontjából egy ilyen (internetes) megoldás nem tudna működni" - mondta a fesztiváligazgató.

Hasonló véleményt fogalmazott meg korábban Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója is, amikor jelezte, hogy jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket.

A világ első számú nemzetközi filmfesztiválját - amelynek filmvására mintegy 40 ezer szakmabelit, a filmbemutatók pedig 200 ezer nézőt vonzanak - idén május 12. és 23. között rendezték volna meg Cannes-ban. A vezetőség már március közepén jelezte, hogy a tervezett időpontban nem tartják meg a rendezvényt, de fenntartották annak a lehetőségét, hogy június végén vagy július elején rendezik meg a seregszemlét - írta az MTI tudósítója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2020.04.14 23:39

@Koronat_Orsosra_Mozgalom_2: ...eddig még sohasem jártam Brüsszelben, de most lehet, hogy elmegyek az 1000 euros checkkemért, és megnézem, hogy hogyan dolgoznak állítólag értem, ottan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.04.14 23:18

@hedviga: "Várom az 1000 euros paycheckkemet"

Még mindig nem jött meg? Reklamáljon Brüsszelben...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.04.14 23:07

Várom az 1000 euros paycheckkemet a vírusjárvány miatt, de még mindig nem érkezett meg. A magyar kormány utaljon ki a nem nyugdíjasoknak, és az alacsony nyugdíjú embereknek legalább 100 eFt-ot. Nagy szükség lenne rá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html