Lecsap az FBI a bennfentes kereskedőkre

Heteken belül rengeteg ügyben emelnek vádat az amerikai hatóságok a legnagyobb Wall Street-i bankok és fedezeti alapok munkatársai, valamint független piaci elemzők ellen bennfentes kereskedelem miatt - értesült a Wall Street Journal.
Kasnyik Márton, 2010. november 22. hétfő, 10:29
Fotó:

Hároméves nyomozás után a vádemelés részleteit tervezik az amerikai szövetségi hatóságok az amerikai pénzügyi szférában meglehetősen gyakori bennfennten kereskedelmi ügyekben.

A nyomozás központjában a hatóságok szerint a független elemzők "szakértői hálózata" áll: a gyanú szerint egyes tanácsadócégek - például a kaliforniai Primary Global Research LLC - tiltott módon áramoltattak információt, sőt hoztak össze találkozókat befektetők és tréderek között.

Az FBI által vezetett nyomozás egy másik szála a Goldman Sachs bankárainak egyes gyógyszeripari üzletek kiszivárgásában játszott szerepére koncentrál - írja a WSJ.

Az amerikai lapnak kiszivárogatató ügyvédek szerint nem egy látványos ügy, hanem kisebb vádemelések sorozatára kell számítani - azt azonban egyelőre nem lehet megmondani, hogy lesz-e akkora súlya az ügyeknek együttvéve, mint a Galleon Group igazgatója, Raj Rajaratnam tavalyi letartóztatásának.

HOZZÁSZÓLÁSOK