A lengyelországi Lublin 1-es számú fertőző betegségek klinikáján újító módszert tesztelnek a koronavírussal fertőzött betegek gyógyítására - adta hírül a helyi média hírei alapján az onet.pl. A terápia a légzési elégtelenséget akarja megelőzni.

Jelenleg a kórház három páciensénél használják ezt az új módszert - írta a Kurier Lubelski. A nekik adott gyógyszer az immunrendszerre hat, és bizonyos gyulladásos reakciók mechanizmusát blokkolja. Remélik, hogy ennek köszönhetően megelőzhető a "gyulladásos vihar", amely a betegség legsúlyosabb szövődménye. Ez vezet el a hirtelen légzési elégtelenséghez, amely később a betegek egy részének halálát okozza.

A három személy március utolsó napján kapta meg az első adag gyógyszerét, rá egy napra a másodikat - az egész terápia két injekcióból áll. Mint a lap írja, a világon egyes központokban, Kínában és Olaszországban használják ezt a módszert, ám Lengyelországban az első között vezették be. A gyógyszert más betegségeknél naponta használják, de jelenleg nincs idő arra, hogy a gyógyulás eredményére vonatkozóan megvárják a hivatalos álláspontot, ezért határoztak bevetése mellett.