Leégett toronyház: megszólalt a brit miniszterelnök

Az előzetes vizsgálati eredmények szerint több olyan toronyház is van Nagy-Britanniában, melyek külső borítása gyúlékony - közölte Theresa May brit kormányfő csütörtökön a brit parlamentben, majd elnézést kért a tragédia utáni napokban elkövetett hibákért.
K. Kiss Gergely, 2017. június 22. csütörtök, 13:35
Fotó: MTI/AP

May arról tájékoztatta a törvényhozást, hogy a hatóságok vizsgálják a Grenfell Towerhez hasonló toronyházak külső borítását. Több szemtanú a múlt heti tűznél arról számolt be, hogy az épület gyufaszálként lobbant lángra, mert a tűz villámsebesen terjedt felfelé az épület külsején. Szakértők vizsgálják, hogy a nemrég felújított épületre felszerelt, alumíniumlemezekből és műanyagból álló borítás okozta-e a tűz gyors terjedését - idézi az MTI.

A brit miniszterelnök a törvényhozásban ismét elnézést kért a tragédia utáni napokban elkövetett hibákért. May napokon át nem volt hajlandó találkozni a túlélőkkel, áldozatokkal, ami miatt rengetegen bírálták, s többen a lemondását követelték.

A London nyugati részében található, 24 szintes Grenfell Tower a múlt héten gyulladt ki, feltételezések szerint egy zárlatos hűtőszekrény miatt. A lángoló pokollá változott épületben a hatóságok szerint 79 ember égett benn, de legtöbbjük földi maradványait valószínűleg sosem lehet majd megtalálni.

HOZZÁSZÓLÁSOK