Lefoglalták a volt miniszterelnök luxusvilláját

Lefoglalták Lazarenko volt ukrán kormányfő luxusvilláját az amerikai hatóságok, akinek a kiadatását követeli Ukrajna. (Fotó: Wikipedia)
Barabás T. János, 2013. november 6. szerda, 12:18
Fotó: Napi.hu

Az amerikai hatóságok lefoglalták Pavlo Lazarenko volt ukrán miniszterelnök 6,75 millió dollár értékű, 20 szobás, San Francisco közelében levő házát és a tulajdonában levő Picasso litográfiát. Lazarenko 1996 májusától 1997 júliusáig töltötte be Kijevben a kormányfői tisztet, leváltása után az Egyesült Államokba menekült. Ott 2004-ben zsarolásért, csalásért és pénzmosásért elítélték, és kilenc évet töltött börtönben. Vagyona lefoglalásával az általa okozott 22,8 millió dolláros kár ellenértékét próbálja behajtani az amerikai állam.

Ebből a szempontból már a hordó alja kikaparásának tűnik a Femme au Chignon című, 30 ezer dollárt érő Picasso-litográfia lefoglalása, amely tulajdonosához hasonlóan nagy kalandokon ment keresztül. Mint a RIA Novosztyi hírügynökség írta, tavaly májusban több mint száz tinédzser tört be az üresen álló házba, ahol nagyot buliztak - majd kifosztották. Valószínűleg ez utóbbi is csak a szórakozás része volt, mert az értékes képet néhány nappal később egy reggeli egészségügyi sétáját végző szomszéd egy kerítésnek támasztva találta meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.11.06 12:20

Hogyan is mondják az én nagy barátaim: jó az irány....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html