Leminősítés előtt Katar?

Rontott Katar adósi besorolásának a kilátásán a Fitch hétfőn, miután közel egy hete hat közel-keleti ország, élükön Szaúd-Arábiával, felmondta a diplomáciai viszonyt az országgal, mert állításuk szerint Doha terrorszervezeteket támogat.
Papp Zsolt, 2017. június 12. hétfő, 16:15
Fotó: Napi.hu

A Fitch a befektetési kategóriának számító "AA" minősítési szint kilátását hétfőn negatívra rontotta az eddigi stabilról. A Fitch ezt azzal indokolta, hogy valószínűleg "elhúzódhat" a politikai válság, aminek kedvezőtlen hatása lehet Katar gazdaságára - írja az MTI.

A múlt héten a Standard and Poor's ennél messzebb ment, Katar sorolását egy fokozattal "AA"-ról "AA mínuszra" rontotta a további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.06.12 22:22

@troll: Valóban nem a leminősítés Katar problémája, hanem az - mivel az olajon és gázon kívül mindent importálnak - hpgy mi lesz, ha az áruszállító kamionok nem jutnak be az országba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2017.06.12 21:58

mivel katar a világ leggazdagabb országaként finanszírozó és nem hitelfelvevő, ezért kevéssé érdekli őket a hitelminősítői besorolás és a kamatszint.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html