Leminősítette Ciprust a Fitch Ratings

Leminősítette Ciprus adósbesorolását hétfőn a Fitch Ratings, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy magas a kockázata az IMF/EU-segélyprogram kisiklásának.
MTI-Eco, 2013. június 3. hétfő, 19:08

A nemzetközi hitelminősítő hétfőn este Londonban bejelentette, hogy Ciprus hosszú futamidejű külső államadósságának osztályzatát az eddig is mélyen spekulatív B szintről egy fokozattal B mínuszra, a hazai szuverén adósbesorolást B-ről a már rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető CCC-re rontotta.

A Fitch ehhez fűzött indoklása szerint jelentős végrehajtási kockázatok terhelik a Ciprus számára jóváhagyott külső pénzügyi mentőprogramot és a bankszektor átalakítási terveit.

Jóllehet a program javítja Ciprus mint szuverén adós közvetlen likviditási és fizetőképességi pozícióját, az országnak azonban semmiféle mozgástere nincs az esetleges hazai vagy külső sokkok kezelésére, és komoly annak a kockázata, hogy az egész segélyprogram félresiklik - áll a hitelminősítő hétfői londoni elemzésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.06.04 12:06

Lassan Magyarországot meg fel kell minősíteni ,bár a Háttérhatalom ettől fél ,mert esetleg követik a magyar példát Európában ,és súlyos 10 milliárd eurókat -dollárt húznának ki a kifosztók zsebéből...,nem??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html