Leminősítették Egyiptomot

Leminősítette az észak-afrikai ország eddig is mélyen spekulatív hosszú lejáratú adósi osztályzatát hétfőn a Standard and Poor's.
MTI-Eco, 2012. december 24. hétfő, 15:03
Fotó: Napi.hu

A hitelminősítő egyidejűleg arra figyelmeztetett, hogy tovább ronthat a besoroláson, ha mélyülne a belpolitikai bizonytalanság, ami aláássa az ország képességét arra, hogy szigorú intézkedéseket hozzon államháztartását illetően.

A Standard and Poor's az eddigi "B"-ről egy fokozattal "B mínuszra" rontotta Egyiptom devizában és hazai valutában fennálló, hosszú lejáratú szuverén kötelezettségeinek osztályzatát. A hitelminősítő ugyanakkor nem nyúlt az észak-afrikai ország devizában és hazai valutában fennálló rövid távú "B" besorolásához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.24 15:40

Matolcsy a Fáraók földjére ment ,illetve már csak a fáraók "ivadékai " vannak ott...,tényleg ,ha szegény fáraók feltámadnának ,milyen primitív világot találnának.....,de a Sumérok is irakban ,meg a török területeken a Hettitták,azt hiszem gyorsan visszamennének a másvilágra ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html