Lemondott a román miniszterelnök

Lemond Victor Ponta román kormányfő – jelentette be a bukaresti kormánykoalíció tagja, a Szociáldemokrata Párt(PSD) elnöke, Liviu Dragnea.
Index.hu, 2015. november 4. szerda, 10:37
Fotó: Reuters

A Transindex.ro tudósítása szerint a román kormányfő helyi idő szerint háromnegyed 11-kor be is jelentette lemondását, mint mondta, megteszi azt a gesztust, amit az emberek elvárnak tőle, és az egész kormánnyal együtt lemond - írja az Index.

Nem harcolok az emberekkel, ez nagy hiba lenne - mondta, hozzátéve, hogy reméli, a lemondása eleget tesz a tüntetők követeléseinek.

Kedd este több mint 10 ezren követelték Bukarestben a kormányfő, a helyettese és a kerületi polgármestere lemondását a múlt pénteki diszkótűz miatt, amiben 32-en vesztették életüket.

A bukaresti tüntetők követelésének eleget tevő Victor Ponta ellen szeptember közepén vádat emelt az ügyészség okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség miatt. A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint 2007-2008-ban Ponta ténylegesen el nem végzett ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot Dan Sova szenátor cégétől, az összeg igazolásául pedig 17 beszámolót hamisított más ügyvédek tevékenységi beszámolóját lemásolva.

HOZZÁSZÓLÁSOK