Újabb ötlet a munkavállalók megosztására a lengyelektől

Többféle minimálbért vezetne be a lengyel kormány, de nem a szakmák, hanem az életkor szerint tenne különbséget az arra jogosultak között.
Barabás Júlia, 2018. december 16. vasárnap, 18:36
Fotó: Pixabay

A lengyel kormány a ledolgozott, státuszban töltött évek száma szerint eltérő minimálbért akar bevezetni, azaz különbséget tenne az azonos munkát végzők között már ezen az alapvető szinten is - adta hírül a Business Insider Polska.

A közalkalmazottak - többek között a tanárok, az ápolónők, a katonák, a hivatalnokok - kötelezően megkapnák ezt a plusz pénzt, még a magánszektorban a cégek belső szabályozásától függene. Elzbieta Rafalska munkaügyi miniszter azzal indokolta a kezdeményezésüket, hogy sokszor olyanok végeznek bizonyos munkákat, akinek semmilyen gyakorlatuk nincs az adott a szakmában.

Nekik meg kell kapniuk legalább a minimálbért, miközben az olyan személynek, aki már 15-20 éve dolgoznak a szakterületen esetleg ugyanezt a minimálbért kapják, pedig jóval tapasztaltabbak. Az üggyel kapcsolatos konzultáció csak most kezdődött, ezért a módosítás csak 2020. január elsejétől léphet életbe.

A jövő évi minimálbér egyébként 2019-ben Lengyelországban 2250 zloty (170 ezer forint) lesz, ami hét százalékkal magasabb az ideinél.

HOZZÁSZÓLÁSOK