Leszóltak a hitelbiztosítónak, javított a besoroláson

Az Euler-Hermes SA, a világ legnagyobb hitelminősítője javított a litván adósság kockázati besorolásán, miután többször konzultált a litván kormánnyal és az megkérte erre.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 11:42
Fotó:

A legnagyobb kockázati fokozatot jelentő D kategóriából C-be sorolta át a litván adósságot az Euler-Hermes, a legnagyobb hitebiztosító cég. Litvániát június 17-én minősítették le az elhúzódó recesszióra való hivatkozással, ami miatt jelentős veszélyét látták a csődök számának várható növekedésének. Felhívták a helyi devizára ható leértékelődési nyomás veszélyére a figyelmet, amely szerintük akkor 15 százalékkal volt túlértékelt- tudósít a Bloomberg.

Azóta a balti állam kormányának képviselőivel számos egyeztetést tartottak, miután az megkérte a hitelbiztosítót, javítson a besoroláson. Az akkori leminősítéssel Litvánia egy kategóriába került Etiópiával, Afganisztánnal és Irakkal, s ez vállalati csődhullámot indíthatott volna el az országban - mondta a litván pénzügyminiszter. A felminősítést a politikus úgy értékeli, hogy kedvező lépés az ország hitelpiacainak stabilizálódásának irányába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USE, 2012.10.13 14:44

Ennyit a hitelminősítőkről.
Függetlenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Veczelin, 2009.08.13 12:29

Helyesírási hiák nélkül:
Ezek szerint most tették közzé először, hogy a feltörekvő, és elmaradott gazdaságoknak mit árthat a LE "Minősítés! Erre kellett egy gerinces litván pénzügyminiszter, aki helyreigazította a "minősítők" gonolkodását, hogy egy "tárgyilagos" "minősítéssel" arra "segítik" rá a miősített országot, hogy a NAGYOK tovább rugdossák az összeomlás felé! azok, akik fizetik a "minősítőket!". Mert valaki csak ad ezekért az írásokért pénzt, de a minősített biztosan nerm!
Az egész tudósításnak, és a tárgyalásnak egyetlen mondat a lényege, amit mindenki jegyezzen meg: "Az akkori leminősítés Litvániában csődhullámot indított volna el. " HÁT A JÓAKARATÚ MINŐSÍTŐK ERRE EDDIG NEM JÖTTEK RÁ? hogy az ilyen minősítéssel többet ártanak, mint használnak a minősítettnek????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Veczelin, 2009.08.13 12:25

Ezek szerint most tették közzé először, hogy a feltörekvő, és elmaradott gazdaságoknak mit ártha a LE "Minősítés! erre kellett egy gerinces litván elnök, aki helyreigazította a "minősítők" gonolkodását, hogy egy "tárgyilagos" "minősítéssel" arra "segítiki" rá a miősített országot,, hogy a NAGYOK tovább rugdossák az összeomlás felé! azok, akik fizetik a "minősítőket!". Mert valaki csak ad ezekért az írásokért pénzt, de a minősített biztosan nerm!
Az egyész tudósításnak, és a tárgyalásnak egyetlen modat a mlényege, amit mindenki jegyezzen meg:"Az akkori leminősítés Litániában csődhullámot indított volna el. " HÁT A JÓAKARATÚ MINŐSÍTŐK ERRE EDDIG NEM JÖTTEK RÁ? hoy az ilyen minősítéssel többet ártenek, mint használnak a minősítettnek????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html