Minimális a siker esélye az újabb bejrúti mentőakcióban

Nem érkeznek életjelek a romok alól, ezért az életjelekre utaló korábbi jelzéseket követően nagyon csekély esély van újabb túlélőket találni a libanoni fővárosban.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 6. vasárnap, 10:35
Fotó: Getty Images

Egy chilei mentőcsapat csütörtökön életjeleket vélt felfedezni a bejrúti detonáció helyszínén egy hónappal a hatalmas robbanás után. - írja az MTI nyomán az Index.

A mentőkutyás csapat a felszínen műszerekkel olyan jeleket fogott, amelyek szívverést és légzést sejtettek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk.

Az akciót péntek reggel már félszázan folytatták, ám csak lassan haladtak a feltárással, mert nem használhattak nehéz munkagépeket az omlásveszély miatt.

Szombatra az épület romjainak 95 százalékát így is sikerült átkutatni, ám senkit sem találtak. Fernando Lermanta, a chilei önkéntes mentőcsapat vezetője azonban leszögezte, hogy folytatják a kutatást akkor is, ha csak egyetlen százaléknyi a remény.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek Bejrútban.

HOZZÁSZÓLÁSOK