A gumicukor is tartalmazhat húst, pontosabban csontot, illetve bőrt. A ruganyosságát ugyanis a zselatinnak köszönheti, amit pedig általában disznóból és marhából készítenek. A brit Daily Mail cikke szerint a szigetország élelmiszerellenőrzési hivatala jövő héten 150 termék vizsgálatával folytatja a lóhúsnyomok keresését, most döntően olyan árukat tesztelnek, amelyek többszöri feldolgozás után tartalmaznak állati eredetű anyagot. Így például a zselatinkészítményeket, köztük az említett gumicukrot és a néhány joghurtot, illetve tesztelik a húsleveskockákat és a sütőzsírt is.

A laphír szerint amint végeznek az ellenőrzéssel, nyilvánosságra hozzák a lóhúst tartalmazó termékek nevét. A vizsgálatsorozat mostani, harmadik fázisának végeztével több mint félezerre nő az ellenőrzött termékek köre - írja a lap, emlékeztetve rá, hogy a lóhúsbotrány elérte a brit parlamentet is.

Az egyébként is sokak szemét szúró, a támogatás miatt az átlaghoz képest nagyon olcsó alsóházi menza kínálatából négy étel tűnt el a napokban, mert feltételezhető volt, hogy az egész húsdarabokat is tartalmazó marhaszték és vese pie-okban, vagyis húsos tésztákban ló is volt. Az érintett cég az éjszaka jelezte, a képviselőknek nem kell izgulniuk, az ő parlamenti asztalukra ezekben az ételekben biztosan nem került ló, a tesztek negatív eredményt hoztak.