Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lövöldözés volt kedd este nem sokkal nyolc óra előtt Strasbourg belvárosában. A helyi prefektúra két halálos áldozatról és tizenegy sebesültről adott hírt. Hét sérült állapota súlyos, négyen könnyebben sérültek - írja az Index.

A francia rendőrség késő este azt közölte, hogy a halottak száma négyre emelkedett.

Egy férfi nyitott tüzet a tömegben egy karácsonyi vásár közelében. Roland Ries polgármester szerint a fegyveres férfit még nem fogták el a rendőrök, ezért mindenkit arra kért, hogy maradjon otthon.

A prefektúra tájékoztatása szerint már azonosították a támadót, a 29 éves férfi a BFM TV szerint már korábban is ismert volt a hatóságok előtt.

A rendőrség lezárta a környéket, a villamosközlekedést is leállították. A Kléber téren felállított karácsonyi vásárt bezárták. A héten a városban tart ülést az Európai Parlament is. A lövöldözés után lezárták az EP épületét is, se ki-, se bemenni nem lehet.

Emmanuel Foulon, az Európai Parlament egyik sajtósa ott volt a közelben, azt írta a Twitteren, hogy pánik volt, miután lövéseket hallottak, az emberek lehasaltak az éttermekben. Utána látták, ahogy fegyveres rendőrök szaladnak az utcán - írja az Index.

Emmanuel Macron francia elnököt folyamatosan tájékoztatják az eseményekről. A terrorelhárító ügyészség is vizsgálja az ügyet.