Európában főleg a luxusipari részvények mentek jól: kirobbanóan jó negyedéves eredményeik közzététele után a francia LVMH 5,3 százalékkal, a brit Burberry pedig majdnem 7 százalékkal zárt a hétfőinél erősebben. A londoni FTSE−100 0,5 százalékot, a frankfurti DAX 0,2 százalékot, míg a párizsi CAC−40 0,7 százalékot javított a tegnapi kereskedés végére. Az aranyár emelkedésével jól járt a 3 százalékot erősödő Fresnillo, akárcsak a többi bányászcég. A pénzügyi szektor azonban nem szerepelt jól, fél százalék körül esett a Barclays és a Lloyds is.

Az amerikai tőzsdék az erős, több mint 7,7 százalékos növekedésről beszámoló új lakásépítési adat miatt 0,4 százalékkal magasabban kezdtek tegnap délután − a Dow Jones építőipari indexe 1,3 százalékot javult ezt követően −, ám a nyitáskor szerzett előnyt gyorsan leadták, sőt a Nasdaq negatívba váltott.

A Goldman Sachs negyedéves jelentése és a jövőt illető lehangoló figyelmeztetése nem talált pozitív fogadtatásra, hiszen 2,6 százalékot esett a bankcsoport. A Johnson & Johnson részvényei 2,8 százalékot emelkedtek a cég gyorsjelentése után. A Standard & Poor's tegnapelőtti bejelentése és a görög államadósság miatt aggódó befektetők bizalmatlanságának jele, hogy az arany ára tovább emelkedett tegnap, bár még mindig nem érte el egy uncia ára az 1500 dollárt, miközben a Brent hordójának ára hét centtel, 120,9 dollárra esett.