Magyar nyulak hódítják meg Székelyföldet

Magyarországon befogott vadnyulakat telepítenek a háromszéki vadászterületekre, amelyeken megcsappant a tapsifülesek száma. A magyar erdei nyuszi darabja 35 ezer forintot ér.
Barabás Júlia, 2019. január 9. szerda, 16:37
Fotó: Shutterstock

Mintegy száz Magyarországon befogott vadnyulat telepített a háromszéki vadászterületekre a Kovászna megyei Halász-Vadász Egyesület - idézte a Maszol László Béla, az egyesület elnöke beszámolóját. A magyarországi vadnyulakat az általuk felügyelt vadászterületeken engedték szabadon

A nyuszik betelepítésére azért volt szükség, mert Háromszéken az elmúlt években csökkent a helyi vadnyúlállomány. Ennek részben az az oka, hogy nagy területen termelnek repcét és kukoricát, ahonnan eltűntek a nyulak. Másrészt a veszettség elleni kampányoknak köszönhetően elszaporodtak a rókák, amelyek a nyulak természetes ellenségei.

László Béla elmondása szerint összesen 11 000 eurót költöttek a magyarországi vadnyulak betelepítésére, azaz egyedenként 110 eurót fizettek értük. A nyulakat párban vásárolták és megjelölték őket: a bak nyulak zöld, a nőstény nyulak piros színű jelölést kaptak.

HOZZÁSZÓLÁSOK