Már megint jönnek a munkanélküliek

Amerikában a heti friss munkanlélküli segélykérelmek száma lesz csütörtökön a legfontosabb makroadat, itthon a külkereskedelmi mérleg májusi alakulásáról jelent a KSH.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 13:28
Fotó:

Az előzetes becslések szerint májusban 480 millió eurós többletet mutathatott a magyar külkereskedelmi mérleg, a pontos adatokkal csütörtök reggel jelentkezik a KSH.

Németországban a július havi munanélküliésgi rátáról tájékoztatják a befektetőket, a várakozások szerint ez szezonálisan kiigazítva 8,4 százalékra emelkedhetett az előző havi 8,3 százalék után. Az euró-zónáról fontos bizalmi indexeket közölnek, a fogyasztói bizalmat tükröző mutató mínusz 24-re nőhetett mínusz 25 pontról, a gazdasági bizalmi mutató 75 pontra javulhatott 73,3 pontról, az ipari szektor indexe mínusz 30-ra nőhetett mínusz 32 pontról, a szolgáltatási szektor mutatója mínusz 19 lehet az előző havi mínusz 20 pont után.

Az Egyesült Államokban a múlt héten frissen munkanélküli segélyért jelentkezők száma lesz a legfontosabb adat, most 570 ezer főt várnak a szakemberek az egy héttel korábbi 554 ezer fő után.

HOZZÁSZÓLÁSOK