Az elemzői várakozások szerint júniusban változatlanul 9,8 százalékos volt a  munkanélküliségi ráta Magyarországon, az erről szóló statisztikát szerda reggel közli a KSH. Szintén reggel lát napvilágot a június havi termelői árindex, amely a májusi 6,2 százalékról 6,9 százalékra növekedhetett.

Németországban is érkezik inflációs adat, a Bloomberg konszenzusa szerint július folyamán az Unió legnagyobb gazdaságában havi szinten 0,2 százalékkal emelkedhettek a fogyasztói árak a júniusi 0,4 százalék után. Franciaországban a termelői árak júniusi alakulásán rágódhatnak az elemzők, az előző havi 0,3 százalékról 0,1 százalékra mérséklődhetett a csökkenés üteme.

Az Egyesült Államokban a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának júniusi változását teszik közzé, az elemzők 0,6 százalékos csökkenést várnak a májusi 1,8 százalékos növekedés után. Magyar idő szerint este nyolckor hozzák nyilvánosságra a gazdaság állapotáról a Fed által átfogó képet adó bész-könyvet, amelyből vélhetően az optimista és a pesszimista piaci szereplők is megtalálhatják az álláspontjuk igazolásához szükséges megállapításokat.