A KSH előzetes adatokat közöl a  külkereskedelmi termékforgalom január-szeptemberi alakulásáról, illetve a szintén előzetes szeptemberi ipari adatokat publikálja reggel 9 órakor.

Emellet csak az USA-ban jelennek meg fontosabb makroadatok. Ezek küzül a figyelem középpontjában foglalkoztatási adat és egy fogyasztói bilzalmi index lehet egyebek mellett. Megjelenik ugyanis egyrészt az októberi mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottak aránya, amelyre a piac szeptemberi 148 ezres  adat után októberre 128 ezret vár, másrészt a teljes munkanélküliségi rátát is közlik októberre vonatkozóan, amelynél elemzők azzal számolnak, hogy a szeptemberi 7,2 százalékos ráta 7,3 százalékra kúszik fel októberben.

Mindezek mellett a Michigan Egyetem is kiadja az fogyasztói bizalmi indexének októberre vonatkozó előzetes adatát - a piac azzal számol, hogy a mutató a szeptemberi 73,2 pontról 74,5 pontra emelkedik.

Különösen a foglalkozatatási adatok azért lehetnek a "nap adatai", mert ezek azok között a mutatók között vannak, amelyeket a Fed figyel a kötvényvásárlási programját értintő döntés meghozatalakor.