Maradt az amerikai kamat, drágul az euró

Nem változtatott irányadó kamatán az amerikai jegybank (Fed) kedden. Ugyanakkor megígérték, hogy tartósan alacsony marad a kamat, és, ha szükségesnek látják lépni fognak a piacok érdekében.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 20:15
Fotó:

A 0,0- 0,25 százalékon tartott szint megfelelt az elemzői várakozásoknak. A Fed ugyanakkor azt is jelezte, hogy amennyiben szükséges lépni fog a jövőben. A hírre erősödött az euró a dollárral szemben, és emelkedtek egy picit a tőzsde indexek is.

A döntést követően így inkább a kommentér tűnt lényegesnek a piacok számára. Az egyik fontos momentum lehet, hogy a Fed is figyelmeztetett a deflációs veszélyekre. A közlemény szerint az infláció jelenleg alacsonyabb az amerikai jegybank céljánál - teszik hozzá.

Aminek azonban igazán örülhettek a piacok az az, hogy a közleményben arra is kitérnek, hogy a jelenlegi feltételek mellett úgy látják az irányadó kamat tartósan alacsony marad, ugyanúgy, ahogyan a többi monetáris feltétel. Mindez megnyugtató lehet a piacok számára, hiszen a Fed megüzente továbbra is számolhat a likviditás pumpálására a piac.

HOZZÁSZÓLÁSOK