A 3500 fős mintán végzett amerikai felmérésben arra keresték a választ, hogy az eltérő neműek hogyan tervezik meg kiadásaikat. A Financial Finesse Inc. által 2009 január és április között kapott eredményeket a Reuters tette közzé.

A megkérdezett férfiak 90 százaléka időben befizeti a számlákat, 71 százalékuk pedig kevesebbet költ mint amennyit keres. Ezzel szemben a nők kevésbé pontosak a kifizetéseikkel, 74 százalékuk elkésik. A nők 47 százaléka pedig többet költ mint a havi keresete.

A férfiak 73 százaléka vallotta jártasnak magát a kötvények rejtelmeiben, szemben a nők 40 százalékával. Nem meglepő tehát, hogy a befektetéseik megfelelő kezelésében is a férfiak a magabiztosabbak (40 százalék).

A nők kiszolgáltatottságát jelzi, hogy mindössze egyharmaduknak van hosszabb távra tartaléka, míg az erősebbik nem minden második képviselője rendelkezik megtakarításokkal.

Az eredmények megerősítik azt a régóta ismert tendenciát, hogy a férfiak jobban fizetettek, ezáltal kevésbé vannak kiszolgáltatva egy esetleges elbocsátásnak.