Még több rendőr lesz a karácsonyi vásárokon

Fokozták a rendőri ellenőrzést szombaton a potsdami karácsonyi vásáron, ahol előző nap gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomagot találtak.
Domokos Erika, 2017. december 2. szombat, 16:03
Fotó: Pixabay

A rendőrség péntek késő este ugyanakkor azt közölte, hogy a csomagban - amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek - nem találtak gyújtószerkezetet - írja az MTI-re hivatkozva az inforadio.hu. Kábelek, szárazelemek és szögek voltak benne, de gyújtószerkezet nem.

Mindazonáltal a hatóságok szombaton is folytatták a nyomozást, és vizsgálják azt is, nem küldtek-e hasonló csomagot más címekre is. Próbálják kideríteni a feladó személyét is.

A Berlin közelében lévő Potsdam belvárosában lévő vásárt péntek délután kiürítették, szombaton azonban újra megnyitották.

A történtek nyomán nem csupán Potsdamban, hanem Brandenburg tartomány valamennyi karácsonyi vásárának körzetében is megerősítették a rendőri készültséget.

A potsdami rendőrség szombat délelőtt rövid Twitter-üzenetben közölte: az eddigi vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a gyanús csomag nem a karácsonyi vásár ellen irányult. "Az eddigi ismeretek szerint valószínűtlen, hogy a karácsonyi vásár lett volna a célpont" - állt a bejegyzésben, amely további részleteket nem tartalmazott.

A nyitókép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.02 17:56

Megköszönhetik Merkelnek. Bravo. Remélem bukik a sötét némber.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html