A magánszektor és az állami szektor dolgozóit, mintegy 2,5 millió embert, a foglalkoztatottak felét tömörítő GSEE és az ADEDY szakszervezet szövetség pénteken bejelentette, egynapos sztrájkot hirdetett jövő héten csütörtökre. Az állami ágazati dolgozókat összefogó ADEDY eredetileg néhány nappal később, március 16-ára tervezett sztrájkot.

A görög parlament szerdán megkezdte a kormány által bejelentett megszorító intézkedéscsomag vitáját. Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminiszter azt mondta felszólalásában, hogy nem lesz újabb korlátozás, ha a kormány által szerdán elfogadott intézkedéseket jóváhagyják a törvényhozók.

A parlament épülete előtt közel 4 ezer ember tüntetett a görög kommunisták által támogatott PAME szakszervezet képviseletében a kormány tervezett intézkedései ellen. A két legnagyobb érdekvédő szövetség, a GSEE és az ADEDY tagjai tőlük külön csoportban vonultak fel.

A görög kormány szerdán 4,8 milliárd eurós költségvetési bevételnövelő intézkedéseket jelentett be, részben az állami alkalmazottak bérének és prémiumainak csökkentésével, az üzemanyagok és a szeszesitalok áfájának a növelésével.