Itthonról az első fontosabb makroadat reggel 9-kor lát napvilágot, hiszen a KSH ekkor közli, hogyan alakultak a keresetek a január-októberi időszakban. Később az NGM is jelent, mégpedig az államháztartás központi alrendszerének 2013. november havi helyzetéről közöl részletes tájékoztatót.

A határon túli makroadatokból a délelőtt 10-kor megjelenő német ifo-indexet érdemes kiemelni. A szakértők decemberre minimális javulás után 106,4 pontot várnak. Európából ezen kívül néhány brit munkaerő-piaci, illetve béradat hozhat izgalmakat, ám a lényeg az elemzők figyelme délután az Egyesült Államok felé fordul, ahol először a kiadott építési engedélyek számáról (a piac 4,7 százalékos visszaesést vár), majd az építkezések alakulásáról ismerhetjük meg a friss statisztikákat.

A nap legfontosabb eseménye azonban magyar idő szerint este 8-kor kezdődik, hiszen összeül a Fed és akár konkrét hír is napvilágot láthat azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdik meg a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási program visszafogását.