Mire számíthatunk 27-én?

Itthon egy állampapír-aukcióval, az USA-ból pedig több makroadattal számolhatunk, de ezek mellett az amerikai költségvetés szakadékról szóló tárgyalások folytatása is a figyelem középpontjában lesz.
NAPI, 2012. december 26. szerda, 17:28
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön az Állami Adósságkezelő Központ szokásos aukcióján 50 milliárd forint értékben dob piacra 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket.

Európából nem érkeznek fontosabb makroadatok, az USA-ban viszont több is napvilágot lát. Egyebek mellett heti munkanélküliségi adatokat, decemberi fogyasztói bizalmi indexet és novemberi újlakás eladási adatokat közölnek.

A heti munkanélküliségi adatra a piac az előző heti 361 ezres létszám 366 ezerre emelkedésével számol a december 22-ével végződő hétre vonatkozóan. A fogyasztói bizalmi indexet illetően decemberre az előző havi 73,7-es érték után 70 pontot várnak elemzők. Az újlakás értékesítések vonatkozásában pedig az októberi 368 ezres érték 380 ezerre történő bővülésével számol a piac novemberre.

Mindezek mellett azonban továbbra is a figyelem középpontjában marad az amerikai költségvetési szakadékkal kapcsolatos tárgyalások folytatódása és fejleményei.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK