Nagyon kínos incidens volt Dubajban

A dubaji városi kormányzat több vezetőjét elbocsátotta Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, Dubaj uralkodója és az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, miután meglepetésszerű látogatásakor nem találta őket a hivatalban.
MTI, 2016. augusztus 30. kedd, 20:10
Fotó: Reuters

Az uralkodó még vasárnap reggel, a hét első munkanapján tett váratlan látogatást a városi kormányzatnál, és az egyik hivatalban a vezető tisztviselők helyett csak üres széküket és asztalukat találta.

A világhálón közzétett videofelvételen látható, amint a sejk zavarában egy kiadványt kezd el lapozgatni, miközben arra vár, hogy a hivatal vezetői beérjenek a munkahelyükre. Mint kiderült, a koronaherceg feleslegesen várt. A kínos incidens nyomán Ál-Maktúm hétfőn kilenc magas rangú köztisztviselőt menesztett: a jogi tanácsadót, a jogi ügyek igazgatóját és helyettesét, s további hat osztályvezetőt.

Hivatalának közleménye szerint az uralkodó megköszönte a kilenc vezető korábbi munkáját, és "sok szerencsét kívánt nekik". A közlemény leszögezi: a döntés tükrözi a sejk azon szándékát, hogy "fiatal vezetők új generációja vehesse vállára a fejlődés következő szakaszával járó felelősséget".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.30 22:43

Hát még Bahreinben:

http://alfahir.hu/magyar_csaladi_szitkom_rahelrol_azt_hiszik_hogy_az_anyja_es_neki_kell_targyalnia_az_arabokkal

A Bahrein-i Olaj és a Gázügyi Hatóság (NOGA) büszkén hirdette tavaly, hogy olyan magas rangú vendéggel tárgyalt, mint a magyar kormányfő felesége és delegációja. Azonban csak a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és a friggyel dúsgazdaggá váló férje, Tiborcz István ült a tárgyalóasztal másik felén.

A beszámoló szerint 2015-ben a felek az olaj-, gáz- és energiaszektorban történő további szoros együttműködésről beszéltek, megvitattak számos globális olaj- és gázpiaci, valamint energetikai kérdést(!), valamint feltárták a Bahreini Királyság és Magyarország közti gazdasági kapcsolatok bővítésének lehetőségeit.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html