Németország beint Brüsszelnek

Németország elutasítja a közös euróövezeti költségvetés készítésének és közös adósság kibocsátásának brüsszeli javaslatát.
Szász Péter, 2017. május 31. szerda, 15:47
Fotó: Pixabay

"Különösen a Brexitre való tekintettel fontosnak tartjuk, hogy minden, a devizaközösség továbbfejlesztésével kapcsolatban felmerülő problémákra az unió egészének a keretei között keressünk megoldást" - fogalmazott a pénzügyminisztérium szóvivője az Európai Bizottság javaslatát firtató hírügynökségi megkeresésre adott válaszában. Nem akarunk különbséget tenni a "kint" és a "bent" lévők, vagyis az euróövezeti tagok és a többiek között - mondta.

Németország már megkezdte az egyeztetéseket az Európai Unió jövőjéről Franciaországgal. Tüzetesen meg fogják vizsgálni a bizottság javaslatát, de korai lenne még annak részleteibe menni. Rámutatott ugyanakkor, hogy az Európai Unióban a hitelesség megerősítése érdekében a már meglévő szabályokat kellene először érvényesíteni és csak ezt követően kellene az integráció megerősítése irányába vezető további lépéseken gondolkodni.

A tagországoknak elsősorban strukturális reformokkal és az adósság csökkentésével kell a hitelesség megerősítésére és a gazdasági növekedés fellendítésére törekedniük - mondta a pénzügyminisztériumi szóvivő, megjegyezve, hogy jelentősen csökkennie kell még a pénzügyi kockázatoknak ahhoz, hogy a felelősség megosztásának további elmélyítése egyáltalán szóba kerülhessen.

"A eurókötvényekről szólva pedig úgy gondolom senki nem fog meglepődni azon, hogy Németország elutasító álláspontja egy jottányit sem változott az adósság közös felvállalással szemben".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.05.31 16:47

A németek smucigok. Csak ezért sajnálja az ember, hogy az angolok elmentek, mert ott egy angol gyerek összedobta volna még a görögök adósságát is, hogy mindenki egy sör árát dobja össze az EU-ban, érdekes egy németnek ez eszébe sem jutott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html