Nemzetközi körözést adtak ki a berlini merénylő ellen

Új gyanúsítottja van a hétfő esti berlini kamionos merényletnek, az illető ellen a schengeni övezet egészére vonatkozó nem nyilvános körözést adtak ki kedden éjfélkor - jelentette be szerdán a német szövetségi belügyminiszter.
MTI, 2016. december 21. szerda, 15:39
Fotó: MTI/EPA

Thomas de Maiziere Berlinben a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságának rendkívüli ülése után tett nyilatkozatában kiemelte: gyanúsítottról, és nem feltétlenül elkövetőről van szó. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja a gyanúsított kilétéről és idegenrendészeti státusáról megjelent híreket. Mindenről időben tájékoztatnak majd, de egyelőre "az a fontos, hogy megtaláljuk" az illetőt, és "az eredmény számít, nem pedig a spekulációk gyorsasága" - mondta.

Egybehangzó sajtójelentések szerint a gyanúsított egy tunéziai származású elutasított menedékkérő. Az úgynevezett befogadott menedékjogi státusban lévő huszonéves férfit a veszélyes iszlamisták között tartják számon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.12.21 16:19

Minden részvétem a lengyel kamionos sofőré és családjáé. A Michal úr és Sobieski uram kellene ide, kétségtelenül. Az arabok pénze. Mindenkit meg lehet venni, csak tudni kell, hogy mennyi az ára. Örök igazság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html