Az AFP francia hírügynökségnek adott tájékoztatásból kiderült az is, hogy továbbra is őrizetben tartják azt az öt embert - köztük a támadó feleségét -, akiket még korábban állítottak elő.

Egy nyomozáshoz közeli forrástól az AFP hírügynökség úgy értesült vasárnap, hogy a támadás végrehajtása előtt kétszer is felkereste a merénylet helyszínét a Nizzában 84 embert halálra gázoló tunéziai férfi. A tájékoztatás szerint Mohamed Lahouaiej-Bouhlel július 12-én és 13-án is járt a július 14-i támadáshoz használt teherautóval a délkelet-franciaországi város tengerparti sétányán.

Az említett forrás szerint a rendőrség által az ügyben meghallgatott több száz tanú közül sokan megerősítették, hogy a férfi vallásos volt.

A délkelet-franciaországi Nizzában csütörtök este a 31 éves, tunéziai állampolgárságú Mohamed Lahouaiej Bouhlel bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán. A férfit a rendőrök lelőtték. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.