Régóta körözött maffiafőnököt fogtak el

Az olasz rendőrség összehangolt akcióban, 150 egyenruhással elfogta Marco Di Laurót, a nápolyi maffiafőnököt, akit az ország második legveszélyesebb körözött bűnözőjeként tartottak számon. A 38 éves maffiózót 2006 óta keresték, egy nő meggyilkolása vezethetett a nyomára - írta az Index.
Domokos László, 2019. március 3. vasárnap, 12:21
Fotó: Pixabay

Két macskájával volt otthon a búvóhelyén, és filmekbe illően éppen a napi pastáját fogyasztotta Di Lauro, amikor a rendőrök rajtaütöttek.

Nem tanúsított ellenállást, nem is voltak fegyverek a férfinél, aki a hatóságok szerint a nápolyi maffia egyik legfontosabb figurája. Az apja, Paolo Di Lauro a Camorra főnöke volt korábban, őt magát pedig már 13 éve próbálták elkapni - írta a portál.

Paolo Di Laurót 2005-ben tartóztatták le, azóta vezeti a meggyengült Di Lauro klánt a fia. Amikor a rivális Amato-Pagano klán elszakadt tőlük, legalább 130 maffiózó halt meg a véres leszámolásokban. A most elfogott Marcót csak F4-ként emlegették a családján belül, a kódnév arra utalt, hogy ő az apja negyedik fia. Letartóztatása után most már mind a kilenc Di Lauro-testvér rácsok mögött van.

HOZZÁSZÓLÁSOK