Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Nem engedem meg senkinek, hogy bírálja vagy támadja Olaszországot, főképpen annak nem, aki a mi határaink rovására szuverenista" - olvasható az olasz külügyminiszter közleményében. Hozzátette: "Orbán nem ismeri az olasz népet, tehát a saját népéről beszéljen, ha akar, ne a miénkről" - szögezte le Luigi Di Maio.

Giorgia Meloni, az FdI elnöke azonnali válaszában "zavarba ejtőnek" nevezte Luigi Di Maio reakcióját. Meloni hangsúlyozta, sajnálja, hogy miközben a magyar miniszterelnök felajánlja, hogy segít Olaszországnak megállítani a migránsok érkezését, ezek szétosztása helyett, "Di Maio egy olyan országot támad, amely jobban végzi munkáját mint a Conte-kormány".

Meloni hozzátette, az FdI földgömböt ajándékoz Di Maiónak, hogy lássa, hogy az Európai Unióban Magyarország éppúgy határállam mint Olaszország.

"Orbán Viktor nagyon egyszerűen azt mondja, hogy ha Magyarország megvédi a Magyarországhoz tartozó európai határokat, ugyanezt kéri Olaszországtól is, és nem hajlandó átvenni azokat az illegális bevándorlókat, akiket Olaszország beenged, mert nem képes elvégezni azt a határvédelmi munkát, amit tennie kellene" - nyilatkozta Giorgia Meloni.