A lengyel országos lapok közül nem egy több cikkben is foglalkozik Orbán Viktor miniszterelnök varsói látogatásával, kiemelve fogadtatásának hűvös voltát, s elítélően elemezve a magyar külpolitikát, különös tekintettel az ukrán válsághoz való viszonyára.

A jobboldali Reczpospolitában a magyar ügyek szakértője, Jaroslaw Gizinski azt írta, hogy Ewa Kopacz lengyel kormányfő történelmi leckét adott Orbánnak. Szerinte már a látogatás időzítése is fatális volt, mivel a lengyel kereskedelmi kamara egy régi meghívására két nappal Putyin budapesti látogatása után került sor rá.

A Putyin-látogatás nyilvánvalóvá tette, hogy Oroszország viszonylatában mennyire eltérő a két kormány álláspontja, és Orbánnak nem sikerült meggyőznie igazáról a lengyel felet. Mint a szerző megjegyezte, jellemző, hogy a magyar fél kérésére nem tették lehetővé, hogy a közös kormányfői sajtóértekezleten az újságírók kérdéseket tehessenek fel.

Az Oroszországgal való szoros kapcsolatok iránya még azon politikusok rokonszenvét sem tudta megszerezni, akik szimpatizálnak Orbánnal és a Fidesz politikai vonalával. Látványos volt Jaroslaw Kaczynski (a legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság elnöke, aki évek óta példaképeként beszélt Orbánról) gesztusa, amivel elutasította, hogy találkozzon a magyar miniszterelnökkel.