Óriási csata indult a bevándorlókért

Több száz ezer ukrán vendégmunkás vándorolhat tovább jövőre Lengyelországból Németországba, ami kritikus helyzetet okozhat a lengyel vállalatok egy részénél.
Barabás Júlia, 2018. november 3. szombat, 07:21
Fotó: Unsplash

Németország a jövő év elejétől megkönnyíthető az uniós országokon kívüli vendégmunkások munkavállalását, ami azzal a következménnyel járhat, hogy a Lengyelországban munkát vállaló ukránok tovább vándorolnak Nyugatra - írja a Business Insider Polska.

Krzysztof Inglot, a Personnel Service munkaközvetítő ügynökség elnöke (mások mellett ez a cég toborozza az ukránokat vendégmunkára) a Rzeczpospolita című lapnak elmondta, hogy Lengyelországból akár félmillió ukrán is továbbutazhat. Szerinte ezen az ipar, az élelmiszer-ágazat, a mezőgazdaság és a kertészet veszítene a legtöbbet.

A Work Service vizsgálata megerősíti ezt. Szerintük a jelenleg Lengyelországban dogozó ukránok 60 százaléka léphet tovább Németországba. Ez súlyos munkaerőhiányt okozhat a faképnél hagyott lengyel munkaadónál. A szakemberek azt javasolják a lengyelek, hogy más országokból, akár Európán kívülről importáljanak új vendégmunkásokat.

A fotó forrása: Unsplash

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.11.03 10:28

mi lesz veletek gój lengyelek - imádkozzatok
feltaláljátok ti magatokat - éhen csak nem haltok
javaslom hozzatok be jó sok indiai indiánt
azok is lassan többen vannak mint a kínaiak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html