Ötvenezer embert kitelepítenek egy német városban

Ötvenezer embert evakuálnak vasárnap Hannoverben, hogy a német városban hatástalanítsanak a második világháború idejéből maradt öt bombát. A városi lakosság tizedét érintő intézkedés a második legnagyobb háború utáni ideiglenes kitelepítés Németországban - szemléz a hvg.hu. (Képünk illusztráció)
K. Kiss Gergely, 2017. május 6. szombat, 19:09
Fotó: Napi.hu

A reggel kilenckor kezdődő evakuáció keretében kiürítenek több idősek otthonát, egy klinikát, s leáll a munka a Continental abroncsgyár üzemében is. A tervek szerint az érintettek vasárnap este térhetnek vissza otthonaikba - olvasható a portálon.

A hannoveri városvezetés sportesemények, filmbemutatók és múzeumi séták szervezésével igyekszik elfoglaltságot találni az evakuáltak számára. A városvezetés az étkeztetést is megszervezte, több tízezer adag étel várja az érintetteket. A második világháború éveiben a szövetségesek több hullámban is támadták Hannovert, 1943. október 9-én több mint ezer embert öltek meg a bombák, s a 260 ezer bomba több mint kétszázezer otthont döntött romba. Németországban tavaly decemberben 54 ezer embert telepítettek ki Augsburgban, hogy hatástalanítsák az ott talált második világháborús, 3,8 tonnás robbanószerkezetet.

HOZZÁSZÓLÁSOK