Pénzbüntetést is kaphat Olaszország

Molnár Anna Olaszország-szakértő szerint akár pénzbüntetést is kaphat Olaszország az Európai Bizottság szerdán kezdeményezett túlzottdeficit-eljárása végén.
Domokos Erika, 2018. november 22. csütörtök, 14:40
Fotó: Pixabay

Az Európai Unió Tanácsának tagjai valószínűleg januárban döntenek az eljárás elindításáról, amikor is - ha a pénzügyminiszterek Olaszország ellen szavaznak - a tagállam költségvetési ajánlásokat kap, amelyek elutasítása akár pénzbüntetéssel is járhat az országnak - mondta a szakértő az M1-en az MTI szerint.

A világon nyolcadik legnagyobb olasz gazdaság komoly strukturális problémákkal küzd.

A jelenlegi kormány visszafordítaná a nyugdíjreformot, illetve alapjövedelmet biztosítana minden olasz állampolgárnak, ez pedig komoly kiadásokat jelentene az olasz államnak, ám kétséges, hogy hozzájárulna a gazdaság későbbi növekedéséhez.

Korábban 1,5 százalékos gazdasági növekedést valószínűsített az olasz kormány 2018-ra, jelenleg azonban látszik, hogy ez túlságosan pozitív előrejelzés volt és 1,1 százalékos növekedésnél nem lehet többre számítani - mondta Molnár Anna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.22 16:03

Magyarul szankciókat terveznek Olaszország ellen:

EU calls for sanctions against Italy over budget

https://abcnews.go.com/International/wireStory/eu-signals-legal-action-italy-budget-59336635
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html