Kínos dolog derült ki a lengyelekről

A lengyelek közel felének gondjai vannak a pénzügyi írás-olvasással - derült ki egy felmérésből, ami igen kellemetlen eredményeket hozott.
Barabás Júlia, 2019. március 31. vasárnap, 07:40
Fotó: Getty Images

A lengyelek majdnem felének az alapvető pénzügyi feladatok megoldása is gondot jelent - idézett a Radio Poland egy friss felmérést, amelynek eredményeit a napokban Varsóban rendezett pénzügyi konferencián ismertették. A vizsgálatot március közepén folytatták le 500 fős mintán. Különösen nagy gondot okoz a kiberbiztonsággal, valamint a hitelekkel kapcsolatos tudnivalók megértése.

A felmérésben megkérdezett négy válaszadó közöl három mondta azt, hogy elolvassa vagy legalább megpróbálja átolvasni azokat a pénzügyi megállapodásokat, amelyeket köt. Sajnálatos módon 43 százalékuk kénytelen volt bevallani, hogy nem teljesen érti ezeket a dokumentumokat. Az is kiderült, hogy háromból két embert nem érdekelnek a befektetési lehetőségek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.03.31 15:20

A lényeg, hogy annyi eszük még van, hogy ide jöjjenek és éltessék orbánt.
A taps és az éjjen orbán még megy nekik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csahos, 2019.03.31 09:12

Direkt ugy.n. bikfanyelven van írva. Pl. a devizahitelnél senki nem írta le, hogy az árfolyammozgások, milyen hatással vannak. (Svájci frankot sem kapott senki).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html