Pusztító árvíz Romániában

Románia megyéinek háromnegyedében okoztak eddig kárt az árvizek, jelentette ki csütörtök délben Gheorghe Dobre közlekedésügyi miniszter. Hargita megyében több település megközelíthetetlen, helyenként szünetel az energiaszolgáltatás is: öt falut, Hágótőt, Récefalvát, Farkaspallót, Bükkhavaspatakát és Barátostelepet teljesen elzárt a víz a külvilágtól - olvasható a mediatica.ro-n.
NAPI Online, 2005. július 14. csütörtök, 15:01
Fotó:

A miniszter elmondta: az esőzések és áradások miatt szükségállapotot rendeltek el Románia három, keleti megyéjében. Az ár összesen 31 megyében pusztított. Hivatalos adatok szerint öt ember meghalt, több mint 8 000 személyt ki kellett telepíteni. 482 település szenvedett kárt, 11 246 ház megrongálódott, 242 lakás lakhatatlanná vált, 8 416 személyt kitelepítettek, és 53 319 termőföldet teljesen ellepett a víz.

Gyergyótölgyesen, Gyímesfelsőlokon, Gyímesközéplokon és Szentdomokoson huszonnégy családot kitelepítettek, a mentőcsapatok több mint két napja szünet nélkül dolgoznak, hogy ideiglenes hidakat építsenek az elszigetelt lakosok kimentésére.
HOZZÁSZÓLÁSOK