Piotr Glinski professzor, a lengyel kormány miniszterelnök-helyettese azt mondta - az onet.pl tudósítása szerint -, hogy lassú, fokozatos, részleges lezárás vár az országra, noha ők ezt nem szeretnék. Az év első felében ez elkerülhetetlen volt, azóta jobban felkészültek a járványra, ezért szeretnék korlátozni a korlátozásokat. Ráadásul egy ilyen teljes lezárás költsége nagyobb, mint a haszna.

Úgy vélte a szigorítások következtében 10 nap-két hét után egy bizonyos stabilizációt el lehet érni a járvány terjedésében. Nagy valószínűséggel a szigorítások között első helyen lesz az időseknek fenntartott bevásárlási órák visszaállítása - bár erről vita folyik, mert a kereskedelmi dolgozók szerint ezekben az időszakokban szinte üresek voltak a boltok.

Ryszard Terlecki, a Szejm marsallhelyettese egy másik interjúban arról beszélt, hogy a kormány ugyan jelenleg nem fontolgatja a szükségállapot bevezetését, de ha tovább romlik a helyzet, erre is szükség lehet - idézte a politikust a Rzeczpospolita. Közben az ellenzék több követeléssel állt elő a járvány kapcsán. Egyebek mellett minimum napi 100 ezer tesztet akarnak, ötmilliárd zloty plusz forrást a járvány elleni harc kiadásaira, 10 millió influenza elleni oltás megvételét és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítását.