Nagyjából 15 másodperc alatt két nagy robbanás rázta meg Isztambult, helyi idő szerint este fél kilenc körül: az egyik robbanás a Besiktas stadionjánál történt - már mai a meccs vége után -, a másik pedig a belvárosi Taksim tér közelében. Lövöldözést is lehetett hallani - olvasható a portálon.

A gépkocsiba rejtett pokolgép a készenléti rendőrség autóbusza mellett robbant - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Süleyman Soylu belügyminiszter értesülése szerint közel 20 rendőr megsérült. A Besiktas és a Bursaspor mérkőzése több mint egy órával az incidens előtt ért véget.

Az Index az al-Dzsazíra török oldala alapján 15 halálos áldozatról ír. A Reuters az áldozatok mellett legalább húsz sérültről tud, mindannyian rendőrök.  A török belügyminisztérium szerint a célpont a rendőrőrs lehetett. Szemtanúk a robbanás után gépfegyverek hangjait is hallották. Meg nem erősített jelentések szerint egy második robbanás is volt, ezt egyelőre a hatóságok ellenőrzik.

Az Index összefoglalója szerint Törökországban az elmúlt másfél évben több súlyos bombamerénylet történt, amelyek mögött a török vezetés az Iszlám Államot vagy a Kurd Munkapártot (PKK) látta. Februárban 28 ember halt meg egy ankarai merényletben, júniusban az isztambuli Atatürk repülőtéren vesztette életét 47 ember, augusztusban pedig ötvenheten haltak meg a kurdok lakta Gaziantepen, amikor egy esküvőn robbant bomba.

Itt látható a  robbanás pusztítása.