Rossz hír érkezett Németországból

Veszített lendületéből a német gazdaság teljesítményének növekedési üteme májusban a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet szerdán közzétett felmérése szerint.
Domokos László, 2018. május 23. szerda, 10:32
Fotó: Pixabay

A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (bmi) májusban 56,8 pontra, tizenöt havi mélypontra, 2017 februárja óta a legalacsonyabb értékre csökkent az április 58,1 pontról. A piacok jóval kisebb mértékű csökkenést, 57,9 pontot vártak májusra.

A szolgáltatóipari bmi májusban 52,1 pontra, húsz havi mélypontra csökkent az áprilisi 53,0 pontról. A piacok csekély emelkedést, 53,1 pontot vártak májusra.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összevonásával képzett kompozit mutató értéke májusban 53,1 pontra, húsz havi mélypontra csökkent 54,6 pontról. A piacok a mutató csekély javulását, 54,7 pontot vártak májusra - írta az MTI.

A felmérés tanulsága szerint májusban tovább veszített lendületéből a német gazdasági aktivitás erősödése - foglalta össze a kimutatás megállapításait Phil Smith, az IHS Markit közgazdásza. Vannak arra utaló jelek, hogy a lassuláshoz hozzájárultak a hónap folyamán szabadságként kivett hosszú hétvégék is, a megrendelés-állomány viszonylag gyenge gyarapodásából azonban az üzleti bizalom némi romlására lehet következtetni. A gazdasági növekedés úgy tűnik veszített 2017 végi lendületéből.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK