Rossz hírek jöttek Japánból

Májusban immár harmadik hónapja nőtt a munkanélküliség Japánban, míg a munkabérek és a háztartások kiadásai visszaestek.
MTI-Eco, 2010. június 29. kedd, 07:59
Fotó:

A szezonálisan igazított munkanélküliségi ráta májusban 5,2 százalékos volt, szemben az áprilisi 5,1 százalékkal. December óta májusban mérték legmagasabb munkanélküliségi rátát a szigetországban. Az állástalanok száma 3,47 millió volt, amely az előző évhez képest nem változott a belügy- és távközlési minisztérium adatai szerint. A munkahellyel rendelkezők száma 0,7 százalékkal 62,95 millióra csökkent.


Az adatok azt mutatják, hogy a világ második legerősebb gazdaságában továbbra is törékeny a fellendülés. A kormány egy másik jelentése szerint a háztartások kiadása 0,7 százalékkal csökkent májusban az egy évvel korábbihoz képest. A háztartások átlagos jövedelme - 421 413 jen (4714 dollár) - 2,4 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest. A munkaügyi minisztérium adatai szerint viszont javult a felkínált állások és a munkakeresők aránya: minden 100 munkakeresőre 50 állás állt rendelkezésre májusban az áprilisi 48-cal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK