Roubini újabb jóslatai

Ismét sötét jóslatokat tett közzé a "Dr. Végzet" néven elhíresült Nouriel Roubini egy olaszországi konferencián.
NAPI, 2010. szeptember 3. péntek, 19:08
Fotó:

A New York University közgazdászprofesszora szerint az amerikai gazdaságát a W-alakú fellendülés, azaz a recesszióba való visszacsúszás réme fenyegeti, míg az euróövezeti növekedés a legjobb esetben is gyenge marad. A elemzői várakozásokat meghaladó amerikai munkaerőpiaci adatokra utalva pedig úgy vélekedett egy olaszországi konferencián, hogy az "igen középszerű".

A közgazdász úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság további élénkítését célzó mérték nem elég nagy ahhoz, hogy jelentős hatással bírjon.

Jósprofesszor arról is beszélt, hogy a közeljövőben nem várható jelentős előrelépés az amerikai munkaerőpiacon, ami azt jelenti, hogy a tengerentúli fogyasztás nem válhat újra a növekedés motorjává. A problémát az jelenti, hogy nincs semmi, ami az amerikai fogyasztás szerepét pótolhatná a világgazdaságban. További gondot okzhat a válság során életbe léptetett gazdasági élénkítőprogramok kifutása, melyek az eddigi növekedés hátszelét adták.

Az európai gazdasági növekedést legjobb esetben gyegének nevezte, és az EKB-tól további monetáris lazítást vár, továbbá az euró további gyengülését a dollárral szemben, írja a Bloomberg. "Dr. Végzet" szerint az utóbbi időszak megszorítócsomagjai a kontinensen veszélyeztetik a régió kilábalását a válságból.

Roubini tanácsot is adott a válság időszakára. Úgy gondolja, hogy a dollár, a jen és a svájci frank jobb befektetés lehet, mint az arany, amely nem elég likvid a válságos helyzetekben. Az arany árának emelkedését két dolog okozhatja szerinte: az egyik az infláció, ám a fejlett világban inkább deflációs félelmek vannak, a másik a globális pénzügyi összeomlás veszélye, ami a válság során a rendszerbe pumpált tőke hatására jelentősen csökkent.


 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.03 20:45

Bocs de tényleg jobb lenne komolyabb pasasokkal foglalkozni, a konkurencia sorra hozza ide a sztár befektetőket, itt meg egy depressziós hülyeségeit kell olvasgatni... vegyétek már észre, hogy egy nagy nulla az ipse...Tényleg nem akarok senkit sem megbántani....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.03 19:28

Nyugi, a pasas csak egy spekuláns, már adhatod is el a dollárt,jent, svájci frankot mert nem nőnek az égig. Az OK, hogy az USA meg az EU mérsékelt NÖVEKEDÉST fog mutatni (tehát nem esést ), viszont India és Kína kiüti a monitor tetejét az évi 8% növekedéssel és a több milliárdos új fogyasztói réteggel.
A nyersanyagokban van a nagy fantázia pár éves távlatban, mert Ázsia mindent elhurcol a piacról ( olaj, fémek stb..), de ne nekem higgyél hanem Jim Rogersnek a legendás befektetőnek. A Roubinit meg le kéne lassan venni a komolyabb médiákról és helyette sikeres befektetők által elhangzottakat kéne idézgetni. ( pl.. Soros stb.. )
( Most, hogy a jenki félretett pár dollárt, hátha kirugják és ezért nem vett fel hitelt és nem vett egy új házat, ettől még nem dől össze az USA gazdasága hanem NORNMALIZÁLÓDIK, az volt a perverz, hogy ész nélkül mindent amit látott megvett hitelre..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html