Salvini szívélyes üzeneteket váltott Orbán Viktorral

Az olasz Ligát vezető Matteo Salvini "szívélyes üzeneteket" váltott a magyar miniszterelnökkel - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. március 11. hétfő, 22:20
Fotó: AFP - Marco Bertorello

Üzenetet küldtem Orbán Viktornak: tudok az EPP-ben zajló vitáról és arról is, hogy a döntés március 20-án születik, de szerintem őrültség, ha a Néppárt megfosztja magát egy demokratikusan megválasztott miniszterelnöktől - mondta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatóján, Milánóban az MTI szerint.

A Liga párbeszédet folytat Orbán Viktorral, akivel "pozitív volt és marad a kapcsolatom mindentől függetlenül".

Salvini szerint a Liga lesz a májusi EP-választások utáni Európa hajtóereje. Az európai parlamenti választások kampányában, április első felében közös eseményt szerveznek a Liga európai szövetségeseivel Rómában, hogy azon mutassák be javaslataikat Európáról, amely "képes változni és ismét álmodni".

A Liga a legnagyobb politikai erő Olaszországban, támogatása megközelíti a 36 százalékot - mondta Salvini, aki szerint pártja viszonyítási pontnak számít majd az egész kontinensen az EP-választás után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.03.11 23:49

Olaszok? kiváló harcosok akárcsak a magyarok. Ha ebben valaki kételkedik az ellenség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.03.11 23:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html