Sarkozy a kínai elnökkel egyeztet az EFSF bővítéséről

Nicolas Sarkozy francia elnök csütörtökön telefonon egyeztet Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfővel arról, miként járulhat hozzá Kína az euróövezeti átfogó mentőcsomag legfontosabb pillére, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) kapacitásainak bővítéséhez - mondta egy francia kormányzati forrás szerdán a Dow Jones üzleti hírügynökségnek.
Inforádió, MTI, 2011. október 27. csütörtök, 08:13
Fotó:

Egy francia kormányzati forrás arról tájékoztatotta a Dow Jones hírügynökséget, hogy a két államfő várhatóan az iparilag fejlett és fejlődő G20-as államok november eleji cannes-i találkozójával kapcsolatosan is tárgyal, ahol a nemzetközi közösség is megvitatja az euróövezeti válságra kidolgozott átfogó mentőcsomagot.

Hírügynökségi értesülések szerint az EFSF kapacitásait többek között úgy bővítenék az európai vezetők, hogy egy különleges célú eszközt (SPV) hoznak létre, amely euróövezeten kívüli államok befizetései ellenében kötvényeket bocsát ki. Kína ennek létrehozásában vehet részt - vélik elemzők.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csabymihaly, 2011.10.27 10:06

Kínának van kötvénye bőven . A Görög kötvényekkel kik számolnak el ? Nagyon jól ki jöhettek a Görög válságból egyes bankok , ehhez főleg Sárközy igyekezett asszisztálni .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html