Gerinc eredetű izomsorvadásban szenved a hat hónapos Gavrilo Durdevic, akinek 2,5 millió dollárra van szüksége a külföldön történő gyógyszeres kezeléshez. A gyermek megsegítésére gyűjtött pénz egy részét ismeretlen tettesek ellopták egy kragujevaci kávéházból - adta hírül a  vajdasági Szabad Magyar Szó.

"Egyik barátunk a kávézójában tett ki dobozokat, amelybe az oda látogatók önkéntes adományokat tehettek. A kávézó ajtaját feltörték, elvitték a kasszában található pénzt, valamint a dobozokból az önkéntes adományokkal" - mondta a fiú anyja. A kávézó tulajdonosa elmondta, tolvajok törtek be a kávézójába szombat este, csak azért, hogy kivegyék a pénzt a dobozokból.

"Elvihettek volna drága italokat, bármi mást is a kávézóból, de csak a dobozban található pénzt lopták el, és azt a kevés összeget, amit a kasszában találtak. Még mindig nem tudok magamhoz térni, nem hiszem el, hogy egy beteg gyermeknek gyűjtött támogatást valaki képes ellopni." Az ismereten elkövetők 15 ezer dinárt (45 ezer forint) vittek el.