Szerencsejáték-ügyben marasztalták el Németországot

Németországnak komolyabban kell vennie az uniós szabályozást - jelentette a Bloomberg.
Kővári Dániel, 2010. szeptember 8. szerda, 17:15
Fotó:

Az Európai Bíróság lottót és a sportfogadásokat érintő döntése szerint a német szabályozás nem kompatibilis az uniós normákkal. A Luxembourgban szerdán meghozott döntés értelmében Németország nem blokkolhatja a Bwin Interactive Entertainmenthez hasonló, online szerencsejátékokra szakosodott cégeket, miközben engedélyezi a monopóliumok agresszív marketingkampányait a lottópiacon. A Bwin részvényei meredek emelkedésbe kezdtek a hír napvilágra kerülését követően.

Az Európai Bíróság korábbi határozatai Olaszország és Portugália ügyében már rámutattak arra, hogy csak akkor lehet legális az állami szerencsejáték-monopólium, ha az eleget tesz bizonyos kívánalmaknak, például a csalás és szerencsejáték-függőség megelőzésére irányul.

Friedrich Stickler, az Európai Lottószövetség elnöke arra figyelmeztet, ne vonjunk le messzemenő következtetéseket a döntésből, hiszen az nem jelenti a német állami monopólium végét, csupán figyelmeztet arra, hogy Németországnak komolyabban kell vennie az uniós szabályozást és nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a veszélyesebb szerencsejátékok - például a kaszinók és játékgépek - kontrolljára.

HOZZÁSZÓLÁSOK